counter

Αντιγήρανση: Ανακαλύψτε το νέο όπλο της επιστήμης…

Αντιγήρανση: Ανακαλύψτε το νέο όπλο της επιστήμης…

Το νέο όπλο της επιστήμης…

Τι ακριβώς είναι η θεραπεία με βλαστοκύτταρα;

Πρόκειται για μια μορφή αναγεννητικής αντιγηραντικής θεραπείας για το πρόσωπο και το σώμα (π.χ. ντεκολτέ) με τη χρήση αυτόλογων παραγόντων όπως τα βλαστοκύτταρα και άλλων βιολογικών παραγόντων που υπάρχουν στο λίπος και το περιφερικό αίμα. Η χρήση των βλαστοκυττάρων για θεραπείες αντιγήρανσης γίνεται με συλλογή βιοπαραγόντων του ίδιου του ενδιαφερόμενου και δεν έχει καμία σχέση με τα εμβρυικά βλαστοκύτταρα που συλλέγονται από τον ομφάλιο λώρο των νεογέννητων κατά τον τοκετό.

 

 Ποια είναι η διαδικασία;

Με τοπική αναισθησία και με τη χρήση πολύ μικρής και λεπτής βελόνας προσλαμβάνεται λίπος από την περιοχή της κοιλιάς, το οποίο αποστέλλεται σε εξειδικευμένο εργαστήριο μέσα στο νοσοκομείο συνήθως, για να διαχωριστούν τα πολυδύναμα βλαστοκύτταρα που βρίσκονται μέσα στο λίπος από τα απλά λιποκύτταρα, τα οποία ούτως ή άλλως μπορούν να χρησιμοποιηθούν παράλληλα για την τελειοποίηση του αποτελέσματος. Στη συνέχεια τα βλαστοκύτταρα πολλαπλασιάζονται και λίγες μέρες μετά γίνεται αιμοληψία από την ενδιαφερόμενη. Από το αίμα αυτό, με ειδικές τεχνικές, συλλέγεται και απομονώνεται το εμπλουτισμένο σε αιμοπετάλια πλάσμα καθώς και οι αυξητικοί παράγοντες. Ακολουθεί η τεχνική εμπλουτισμού των βλαστοκυττάρων που έχουμε συλλέξει, με τους αυξητικούς παράγοντες που ενισχύουν τη δράση των κυττάρων αυτών. Τέλος γίνεται η έγχυση των κυττάρων με τη μορφή ενέσεων ή και απλής επάλειψης, αφού πρώτα γίνει προετοιμασία της περιοχής με Laser στα σημεία που χρειάζεται.

 

 Eίναι ασφαλές;

Η διαδικασία είναι τελείως  ασφαλής και ακίνδυνη αφού δεν χρησιμοποιούνται φάρμακα ή άλλοι χημικοί παράγοντες αλλά μόνο υλικό που έχει ληφθεί πρόσφατα από το σώμα μας. Επίσης είναι ανώδυνη. Γίνεται με πολύ λεπτές βελόνες και τοπική αναισθησία. Μπορεί μάλιστα να συνδυαστεί με τη λιπαναρρόφηση κοιλιάς έτσι ώστε το λίπος που συλλέγεται να μην πάει χαμένο. Υπάρχουν βέβαια πολλές παραλλαγές της τεχνικής αυτής.  

 

 Έχει καλά αποτελέσματα;

Μετά την έγχυση των κυττάρων και των αυξητικών παραγόντων παράγεται από το δέρμα κολλαγόνο και καινούργιοι ινοβλάστες κι έτσι βελτιώνεται σημαντικά η ζωντάνια των ιστών και η ελαστικότητα του δέρματος. Παράλληλα γεμίζουν τόσο οι περιοχές που έχουν αδειάσει λόγω γήρατος όσο και οι επιφανειακές και οι βαθιές ρυτίδες του προσώπου. Το μεγάλο συν αυτής τη θεραπείας είναι ότι τα αποτελέσματα εκτός από εντυπωσιακά είναι και μεγάλης διάρκειας!

 

 Ποιοι και γιατί προτιμούν αυτή τη μέθοδο αντιγήρανσης;

Η μέθοδος αυτή δεν αντικαθιστά ούτε υποκαθιστά τα αποτελέσματα που έχουμε με το Botox ή οποιαδήποτε χειρουργική θεραπεία. Για όσους όμως  επιθυμούν την αναζωογόνηση του δέρματός τους και την χωρίς χρήση ξένων χημικών υλικών  θεραπεία των σημαδιών του χρόνου είναι η καλύτερη επιλογή, αφού στηρίζεται στη φυσιολογική διαδικασία αναγέννησης από τα ίδια μας τα κύτταρα όπως ακριβώς συμβαίνει στον οργανισμό μας όταν είμαστε νεότεροι και άρα είναι απόλυτα ασφαλής και εγγυημένη.

 

 Είναι ακριβή μέθοδος σε σχέση με άλλες;

Η τιμή εξαρτάται από την περιοχή που θα επέμβουμε. Πάντως δεν είναι ακριβή μέθοδος και οφείλουμε να πούμε ότι σήμερα είναι πολύ πιο οικονομική από άλλες παλιές θεραπείες. 

 

 

Απαντά ο Θεόδωρος Βουκύδης, Πλαστικός Χειρούργος, Δ/ντης Πλαστικής Χειρουργικής Νοσοκομείου "Μητέρα".

         

Διάβασε περισσότερα στο  www.formamag.gr.

MOST POPULAR
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΑΦΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.
ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΩΝ 2
15125 ΜΑΡΟΥΣΙ
ΤΗΛ: 210 2594100
FAX: 210 2594000

Για να διαφημιστείτε στο FTHIS.GR επικοινωνήστε με το εμπορικό τμήμα της εταιρίας μας:

Διεύθυνση Διαφήμισης:
e-mail: info@fthis.gr
Tηλ.: 210 2594100

Like us Follow us Find us
fthis.gr
Daphne