counter

Ιδού η απορία: Nα περιμένεις ή να μην περιμένεις;

Ιδού η απορία: Nα περιμένεις ή να μην περιμένεις;

Φυσικά και σε πιστεύω! Είναι κάτι στιγμές που δεν υπάρχει τίποτε το οποίο να μπορεί να σε κρατήσει μακριά από τα σεντόνια, ακόμα κι αν δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγες ώρες από τη στιγμή που τον γνώρισες  και το ένα έφερε το άλλο.  Σκέψου, όμως, λίγο.  Πόσες από αυτές τις ιστορίες ανεξέλεγκτου πάθους  κατέληξαν σε σοβαρή σχέση;  Μήπως για ακόμα μια φορά μια πολλά υποσχόμενη γνωριμία κατέληξε σε σεξ της μιας βραδιάς και ο κατά τ’ άλλα γοητευτικός τύπος  έγινε καπνός; Και την επόμενη φορά; Τι θα κάνεις; Να περιμένεις ή να μην περιμένεις πριν προχωρήσεις στο σεξ;  Γιατί αν η τελευταία γνωριμία σου έχει κάνει κάτι παραπάνω από «κλικ»,  ίσως χρειάζεται να αντισταθείς στην παρόρμηση της στιγμής και να σκεφτείς μήπως είναι καλύτερα να περιμένεις «λίγο» πριν γνωριστείτε και σε άλλο επίπεδο. Στην καλύτερη περίπτωση, σου δίνεται η ευκαιρία να τον γνωρίσεις περισσότερο και στην ακόμα καλύτερη, αυξάνεις τις πιθανότητες για διάρκεια στη σχέση!  Και βέβαια, ξέρω ποια είναι η επόμενή σου ερώτηση: πόσο «λίγο» να περιμένεις;

Επειδή το συγκεκριμένο θέμα έχει πρόσφατα αποτελέσει αντικείμενο έρευνας για τους ειδικούς στις σχέσεις των δύο φύλων,  θα μοιραστώ μαζί σου κάποια ενδιαφέροντα δεδομένα, αφήνοντας συμπεράσματα και  αποφάσεις σε σένα.  Ιδού, λοιπόν, πόσο και γιατί μπορείς να περιμένεις πριν κάνεις σεξ με κάποιον που μόλις γνώρισες.

3 μήνες : Είναι ένα καλό διάστημα κατά το οποίο μπορείς να βγαίνεις με κάποιον, με σκοπό να τον γνωρίσεις καλύτερα, πριν αποφασίσεις όχι μόνο αν θα κοιμηθείς μαζί του, αλλά πρωτίστως αν θέλεις να περάσεις από τη φάση των ραντεβού σε κανονική σχέση.   Αυτό υποστηρίζει ο Τoni Coleman, ψυχοθεραπευτής από τη Oυάσιγκτον, λαμβάνοντας υπόψη την έρευνα που διεξήχθη από το  Brigham Yound University, που αποκαλύπτει ότι όσο περισσότερο καθυστερείς το σεξ τόσο εξελίσσεται σε πιο σταθερή και ικανοποιητική  η σχέση, πράγμα που δε φαίνεται να ισχύει για  όσους κάνουν σεξ στο πρώτο, δεύτερο ή τρίτο ραντεβού.

3 βδομάδες : Αυτό είναι και το διάστημα που προτιμά να περιμένει η πλειοψηφία, αφού αρκετές έρευνες αποκαλύπτουν ότι σημαντική μερίδα γυναικών συνήθως περιμένουν 3 βδομάδες ή μέχρι το 5ο ραντεβού πριν κάνουν σεξ.   Αυτό που δε γνωρίζουν, ωστόσο,  είναι ότι έρευνα που διεξήχθη από το Cornell University στις ΗΠΑ επιβεβαιώνει ότι αυτό είναι το διάστημα αναμονής που εξασφαλίζει τη μεγαλύτερη μακροβιότητα της σχέσης.

36 ώρες: Τέλος, υπάρχει και η άποψη του Βarton  Goldsmith, ψυχοθεραπευτή από την Καλιφόρινα, που ούτε λίγο ούτε πολύ υποστηρίζει ότι 36 ώρες είναι το διάστημα που αρκεί να περάσει μαζί ένα ζευγάρι, για να γνωριστεί και να προχωρήσει στο σεξ. Αν περιμένει περισσότερο,  κινδυνεύει να εξασθενίσει η παρόρμηση της φυσικής έλξης, λέει ο αγαπητός Barton.  Η άποψή του, λοιπόν, πιθανόν να αποτελεί ένα καλό άλλοθι για το 40% περίπου των ζευγαριών που προχωρούν σε σεξ στο πρώτο ή δεύτερο ραντεβού, νούμερο που προκύπτει από έρευνα του Young University's School of Family Life. Τι έχει να πει, όμως, ο κύριος Goldsmith για την εξέλιξη μιας  σχέσης, που εγκαινιάζει το σεξ τόσο γρήγορα; Κι εκείνος συμφωνεί ότι το να εκπέμπουν οι δύο σύντροφοι στο ίδιο μήκος κύματος σε επίπεδο συναισθημάτων είναι ένα καλό προγνωστικό για το μέλλον της σχέσης.

Κι επειδή, σίγουρα, με τόσους ειδικούς και απόψεις σε έχω μπερδέψει, θα κλείσω  υπενθυμίζοντάς σου τα απλά και βασικά που σίγουρα θα έχεις ακούσει κι από τη μαμά σου: μην το κάνεις, αν δεν είσαι σίγουρη ότι το θέλεις, αν δεν νιώθεις άνετα, αν δεν έχεις πάρει προφυλάξεις ή αν έχεις καταναλώσει πολύ αλκοόλ. Κι από την άλλη, γιατί να περιμένεις μετρώντας βδομάδες, μέρες ή ώρες, αν βαθιά μέσα σου το θέλεις πολύ; Κάνε αυτό που νιώθεις ότι σου ταιριάζει καλύτερα!

MOST POPULAR
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΑΦΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.
ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΩΝ 2
15125 ΜΑΡΟΥΣΙ
ΤΗΛ: 210 2594100
FAX: 210 2594000

Για να διαφημιστείτε στο FTHIS.GR επικοινωνήστε με το εμπορικό τμήμα της εταιρίας μας:

Διεύθυνση Διαφήμισης:
e-mail: info@fthis.gr
Tηλ.: 210 2594100

Like us Follow us Find us
fthis.gr
Daphne