counter

To ReMap συνεχίζει δυναμικά με νέες δράσεις και εκθέσεις ως τις 30 Σεπτεμβρίου.

To ReMap συνεχίζει δυναμικά με νέες δράσεις και εκθέσεις ως τις 30 Σεπτεμβρίου.

ReMap

Τα φετινά εγκαίνια που έγιναν στις 8 Σεπτεμβρίου, ήταν τα πιο πετυχημένα στην πορεία του ReMap. Χιλιάδες Αθηναίοι αλλά και ξένοι επισκέπτες ήρθαν στην περιοχή του Κεραμεικού-Μεταξουργείου για να δουν τις εκθέσεις και τα events των εγκαινίων. Η προσέλευση του κοινού  στους χώρους που γίνεται το ReMap συνεχίζει να είναι σημαντική σε καθημερινό επίπεδο. Καθώς το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα ευρύ και ανανεώνεται διαρκώς, πολλοί επισκέπτες έρχονται περισσότερες από μια φορές, γεγονός που συμβάλλει στην ιδιαίτερα αυξημένη επισκεψιμότητα του ReMap 4.

  

Φέτος το πρόγραμμα του ReMap είναι πιο πολυσυλλεκτικό, διεθνές και ανοιχτό από κάθε άλλη φορά. Παρουσιάζονται περισσότερες από  60 εκθέσεις, ανεξάρτητα project και ειδικές εκδηλώσεις, με συμμετοχές από την Ελλάδα, την Ευρώπη  (Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ελβετία, Ιταλία, Γαλλία), αλλά και την Αμερική  και την Τουρκία, σε ετερόκλητους αστικούς χώρους με ιδιαίτερο ενδιαφέρον: Kενά, κατάλληλα για χρήση, κτίρια, οικόπεδα και διαμερίσματα της περιοχής, εντάσσονται ξανά στον αστικό ιστό φιλοξενώντας ιδανικά σύγχρονη τέχνη για το ευρύ κοινό.

  

Το γεγονός ότι το ReMap 4 -που είναι όπως πάντα ανοιχτό και δωρεάν για όλους- πραγματοποιείται στο επίκεντρο της διεθνούς οικονομικής, πολιτικής και ηθικής κρίσης το έχει κάνει  πιο ζωντανό  και επίκαιρο από ποτέ: η οικονομική πολιτική και ηθική κρίση στην Ελλάδα και στον κόσμο, αλλά και ο προβληματισμός για την  κατεύθυνση της τέχνης σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι μερικές από τις μεγαλύτερες θεματικές που έχουν αναδειχτεί μέχρι τώρα μέσα από τα έργα και τις εκθέσεις διεθνών αλλά και Ελλήνων καλλιτεχνών και γκαλερί.

  

Όλοι οι εκθεσιακοί χώροι παραμένουν ανοιχτοί για το κοινό μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, ενώ το πρόγραμμα του ReMap συνεχίζει να εμπλουτίζεται με νέες εκθέσεις και δράσεις. Πριν από λίγες μέρες, εγκαινιάστηκε η εγκατάσταση του πολύ σημαντικού Aμερικανούς καλλιτέχνη James Turrell από τη γκαλερί Gagosian. Ο Turrell, ένας από τους επιδραστικότερους σύγχρονους Aμερικανούς καλλιτέχνες (2 αναδρομικές εκθέσεις της δουλειάς του παρουσιάζονται αυτή τη στιγμή στο Mουσείο Guggenheim της Νέας Υόρκης καθώς και το LACMA του Los Angeles) παρουσιάζει ένα έργο του από τη σειρά Tall Glass, μια γυάλινη επιφάνεια φωτισμένη με φωτιστικά LED και νέον. O θεατής του έργου βλέπει μόνο ένα ξεκάθαρα οριοθετημένο, αιωρούμενο φωτεινό πεδίο, οι μεταβολές του οποίου δημιουργούν μία αποκαλυπτική εμπειρία.

  

Η ανταλλακτική βιβλιοθήκη -ένα εγχείρημα των αρχιτεκτόνων Ελευθέριου Αμπατζή και Ειρήνης-Αιμιλίας Ιωαννίδου- που τοποθετήθηκε στο Info Point του ReMap 4 για 10 ημέρες, είχε εξαιρετικά μεγάλη ανταπόκριση καθώς μαζεύτηκαν περισσότερα από 400 βιβλία μέσα σε λίγες μέρες.

  

Παράλληλα συνεχίζεται η συνεργασία του ReMap με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: μετά από ένα εξαιρετικά επιτυχημένο και πρωτότυπο παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού στους χώρους του ReMap, στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 300 άτομα, και ένα Cycladic Late Night στο ReMap 4 info point που πραγματοποιήθηκαν στις 19/9, το Σάββατο 28/9 το Μουσειο Κυκλαδικής Τέχνης θα μεταφέρει τα εργαστήρια του για παιδιά δωρεάν στο info point του ReMap 4, δίνοντας την ευκαιρία σε παιδιά και γονείς να συμμετάσχουν σε εργαστήρια που αφορούν το Χρόνο και τα διαφορετικά πρόσωπα του.

  

 

Info: Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο www.remapkm.or και στo facebook facebook.com/remapkm.org. Ωράριο Λειτουργίας των εκθέσεων: Δευτέρα έως Παρασκευή: 17.30-21.00, Σάββατο και Κυριακή: 12.00-21.00. Διάρκεια: 8 έως 30 Σεπτεμβρίου.

ReMap 

 

MOST POPULAR
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΑΦΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.
ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΩΝ 2
15125 ΜΑΡΟΥΣΙ
ΤΗΛ: 210 2594100
FAX: 210 2594000

Για να διαφημιστείτε στο FTHIS.GR επικοινωνήστε με το εμπορικό τμήμα της εταιρίας μας:

Διεύθυνση Διαφήμισης:
e-mail: info@fthis.gr
Tηλ.: 210 2594100

Like us Follow us Find us
fthis.gr
Daphne