counter

Σπαγγέτι µε χταπόδι

Σπαγγέτι µε χταπόδι

1. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά έως ότου γίνει διάφανο, χωρίς όμως να πάρει χρώμα. 

 

2. Εν τω μεταξύ έχουμε καθαρίσει και κόψει σε μπουκιές το χταπόδι. Το προσθέτουμε στο κρεμμύδι και το αφήνουμε να σοταριστεί για 3΄-4΄ μέχρι να αλλάξει χρώμα και να κοκκινίσει ελαφρά. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τις ντομάτες, το δαφνόφυλλο, το μπαχάρι, τη ζάχαρη και τρίβουμε αρκετό πιπέρι. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε γύρω στα 35΄-40΄, έως ότου να μαλακώσει το χταπόδι και να χυλώσει η σάλτσα. Εν τω μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό, δύο λεπτά λιγότερο απ' όσο αναγράφεται στη συσκευασία.

 

3. Με μια τσιμπίδα και ενώ τα μακαρόνια στάζουν, τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα. Δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά. Βράζουμε για 2΄ και σερβίρουμε.

 

Πηγή: www.argiro.gr

MOST POPULAR
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΑΦΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.
ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΩΝ 2
15125 ΜΑΡΟΥΣΙ
ΤΗΛ: 210 2594100
FAX: 210 2594000

Για να διαφημιστείτε στο FTHIS.GR επικοινωνήστε με το εμπορικό τμήμα της εταιρίας μας:

Διεύθυνση Διαφήμισης:
e-mail: info@fthis.gr
Tηλ.: 210 2594100

Like us Follow us Find us
fthis.gr
Daphne