counter

Viva Latin!

Viva Latin!

Viva Latin!

Ενέργεια, δυναμισμός, πάθος, ένταση. Όλα αυτά από τη μία πλευρά και από την άλλη η ανάγκη μας να γυμναστούμε και να αισθανθούμε καλύτερα.

 

Πώς μπορούμε να τα συνδυάσουμε; Με τους γεμάτους ενέργεια λάτιν χορούς που μπορούν να ικανοποιήσουν την επιθυμία μας να νιώσουμε το ρυθμό και ταυτόχρονα να γυμναστούμε.

 

Οι πιο γνωστοί από αυτούς είναι το τσα τσα, η ρούμπα, η σάμπα, η σάλσα, το μάμπο, η μερέγκε, η μπατσάτα, η κούμπια, το μπολερό, καθώς και το Τάνγκο παρόλο που διαφέρει αρκετά από τους υπόλοιπους.

 

 

Πώς μας γυμνάζουν οι λάτιν χοροί;

 

Πέρα από το τάνγκο, που διαφέρει αρκετά από τους υπόλοιπους χορούς ως προς την κίνηση και την εκτέλεση, οι λατινοαμερικάνικοι χοροί γυμνάζουν τους μυς της πλάτης, τους κοιλιακούς, τους μηρούς και τους γλουτούς. Αυτό συμβαίνει γιατί η κίνηση γίνεται συνήθως από τη λεκάνη γεγονός που συμβάλλει και στην εκγύμναση των μυών σταθεροποίησης (στους οποίους συμπεριλαμβάνονται οι κοιλιακοί και οι ραχιαίοι).

 

Οι κινήσεις τους είναι ιδιαίτερα σύνθετες, καθώς απαιτούν γρήγορες εναλλαγές σε πολύ λίγο χρόνο και πολλές φορές η καθεμιά από αυτές μπορεί να περιλαμβάνει ταυτόχρονα περιστροφή, ανύψωση και ταλάντωση δεξιά και αριστερά!

 

Επιπλέον είναι ισομετρικές και αν κρίνει κανείς από τις απαιτήσεις τους μπορεί εύκολα να τις χαρακτηρίσει σαν μια πολύ καλή και σύνθετη άσκηση. Σε γενικές γραμμές οι λατινοαμερικάνικοι χοροί θεωρούνται μια πολύ καλή άσκηση που   αυξάνει σημαντικά την αερόβια ικανότητα ενώ γυμνάζει αποτελεσματικά και τις βασικές μυικές ομάδες.

 

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι είναι ευχάριστοι, κάτι που κάνει την εκγύμναση να μοιάζει πιο εύκολη, ακόμα και αν δεν είναι, δίνοντάς μας την ώθηση και το κίνητρο να συνεχίσουμε.

 

 

Αν προτιμάτε το τάνγκο

 

Όσον αφορά στο τάνγκο, τα δεδομένα αλλάζουν λίγο σε σχέση με τους υπόλοιπους λάτιν χορούς καθώς περιλαμβάνει πιο «βαριά» και επαγγελματική κίνηση που απαιτεί περισσότερη δύναμη στα πόδια αφού τα βαθιά καθίσματα, οι προβολές και όλες οι υπόλοιπες κινήσεις στηρίζονται εκεί.

Ειδικά οι γυναίκες που ασχολούνται με αυτό καλό είναι πέρα από την εκγύμναση των ποδιών να δώσουν βάση και σε αυτήν του κορμού  καθώς είναι απαραίτητη για την εκτέλεση της χορογραφίας. Από την άλλη  οι άντρες πρέπει να έχουν ισχύ και στα χέρια για να μπορούν να εκτελούν τις φιγούρες ανύψωσης της ντάμας τους! Η κίνηση γενικά στο τάνγκο είναι  πιο σταθερή χωρίς σπασίματα και λικνίσματα και χωρίς πολλές εναλλαγές σε λίγο χρόνο.

 

 

Στα μέτρα μας

 

Όπως είναι φυσικό, υπάρχει το λάτιν για τους χορευτές και το λάτιν για τον υπόλοιπο κόσμο. Ξεκινώντας λοιπόν ως αρχάριοι σε ένα τμήμα λάτιν, οι ρυθμοί και η ένταση δεν θα είναι στα φόρτε τους ενώ το τελικό χορευτικό αποτέλεσμα θα έρθει μετά από λίγο καιρό. Αυτό συμβαίνει αρχικά για να μπορέσουμε να αφομοιώσουμε την κίνηση που μετά από κάποιο καιρό θα πρέπει να εκτελούμε γρήγορα, αλλά και για να εξασκείται το σώμα ώστε να αντέξει μια σωστή χορογραφία.

 

Ο καθένας από εμάς θέλει το δικό του χρόνο για να τα καταφέρει. Όλη αυτή η «διαδρομή» όμως είναι απαραίτητη για την εξάσκηση και την εκπαίδευση του σώματος και ως προς την εκγύμναση και ως προς την χορευτική εξέλιξη.

 

 

Χορός και γυμναστική

 

Αν με τον καιρό θέλετε να εξελιχθείτε ακόμα περισσότερο στους λάτιν χορούς, ο καλύτερος τρόπος για να πραγματοποιήσετε τον στόχο σας, είναι εκτός από τα μαθήματα χορού να κάνετε και επιπλέον γυμναστική.  Έτσι και θα προπονηθείτε συνολικά και θα φτάσετε σε ένα πολύ καλό επίπεδο στο χορό. Όσο πιο γυμνασμένοι είστε, τόσο καλύτερα θα χορεύετε και αντίστοιχα όσο πιο πολύ χορεύετε τόσο πιο πολύ θα γυμνάζεστε.

 

 

Τι να φορέσετε

 

Το βασικότερο στην εξάσκηση κάθε είδους χορού είναι να αισθανόμαστε άνετα με αυτά που φοράμε και να έχουμε απόλυτη ελευθερία κινήσεων.

 

Σε καμία σχολή δεν θα σας ζητήσουν να φορέσετε κάτι που δεν θέλετε ή κάτι με το οποίο δεν θα μπορείτε να αισθάνεστε ασφαλείς και άνετες. Άλλωστε όταν πρόκειται για μάθημα και όχι για κάποιου είδους παράσταση ή κάτι αντίστοιχο, δεν υπάρχει κάποιος αυστηρός κανόνας που να προβλέπει συγκεκριμένη αμφίεση.

 

Παρόλ’ αυτά, είναι πολύ σημαντικό να κρατάμε το χαρακτήρα και την ατμόσφαιρα σε κάθε δραστηριότητα που επιλέγουμε να ακολουθήσουμε και θα ήταν πολύ ωραίο να κάνουμε το ίδιο και με τους λάτιν χορούς που ούτως ή άλλως μας προδιαθέτουν για μία συγκεκριμένη ατμόσφαιρα.

 

Έτσι ένα πολύ ωραίο κορμάκι-που φυσικά είναι σχεδιασμένο για να δίνει άνεση στην κίνηση- με μία φούστα ή ένα κολάν είναι ό,τι πρέπει για να σας συνοδεύσει όσο χορεύετε και να κρατήσει το κλίμα που επιθυμείτε την ώρα της άσκησης. Τα κλασικά παπούτσια λάτιν που φοράνε οι χορεύτριες, είναι πολύ άνετα και «ευλύγιστα», ενώ το τακούνι που έχουν δεν εμποδίζει την κίνηση.

 

Θα ήταν λοιπόν ωραίο να μπορείτε να χορέψετε με αυτά, όχι μόνο γιατί με αυτόν τον τρόπο θα «τηρήσετε» τη σωστή χορευτική ενδυμασία από πάνω μέχρι κάτω, αλλά και γιατί θα νιώσετε πιο ωραία με την εικόνα σας. Έτσι είναι βέβαιο ότι θα δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό και οι επιδόσεις σας θα ανεβούν κατακόρυφα.

 

 

Διαβάστε περισσότερα στο www.formamag.gr.

 

MOST POPULAR
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΑΦΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.
ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΩΝ 2
15125 ΜΑΡΟΥΣΙ
ΤΗΛ: 210 2594100
FAX: 210 2594000

Για να διαφημιστείτε στο FTHIS.GR επικοινωνήστε με το εμπορικό τμήμα της εταιρίας μας:

Διεύθυνση Διαφήμισης:
e-mail: info@fthis.gr
Tηλ.: 210 2594100

Like us Follow us Find us
fthis.gr
Daphne