counter

Το τέλος της κυτταρίτιδας

Το τέλος της κυτταρίτιδας

Το τέλος της κυτταρίτιδας

Τη γνωρίζετε από την όψη, αλλά η κυτταρίτιδα είναι… εσωτερική υπόθεση. Τώρα όμως οι ειδικοί μας εξοπλίζουν αποτελεσματικά για την μεγάλη αντεπίθεση.

 

 

Πότε, πώς, γιατί….

Βασική αιτία της κυτταρίτιδας φαίνεται ότι είναι ο τρόπος δράσης των ορμονών και ιδιαίτερα αυτών που σχετίζονται με το φύλο (στην περίπτωση των γυναικών τα οιστρογόνα και η προγεστερόνη) οι οποίες διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό των λιπιδίων. Έτσι και στα δύο φύλα από την ηλικία των 5 ετών, οι ορμόνες αυτές συμμετέχουν εκτός από τη σεξουαλική διαφοροποίηση και στην ανάπτυξη και την κατανομή των λιποκυττάρων,  διαδικασίες που επιταχύνονται φυσιολογικά με την εφηβεία. Στη γυναίκα όμως παρεμβαίνουν και στον ιστό του δέρματος με αποτέλεσμα την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

 

 

Επιβαρυντικοί παράγοντες…

Ορισμένες περίοδοι όπως η εφηβεία, η εγκυμοσύνη και η εμμηνόπαυση προκαλούν σημαντικές ορμονικές μεταβολές που με τη σειρά τους επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Επίσης η παχυσαρκία και η καθιστική ζωή σε συνδυασμό με την έλλειψη άσκησης έχουν άμεσες επιπτώσεις όσον αφορά στην εκδήλωση της!

 

Ένας ακόμα επιβαρυντικός παράγοντας είναι η κληρονομική προδιάθεση η οποία ειδικά σε συνδυασμό με την κακή  διατροφή (τροφές πλούσιες σε ζάχαρη, λιπαρά κ.λπ.) μπορεί να εντείνει το πρόβλημα. Τέλος, στην εμφάνιση της κυτταρίτιδας μπορούν αν συντελέσουν η ανεπαρκής κυκλοφορία του αίματος καθώς και η ευαισθησία των αγγείων ειδικά αν συνυπάρχει παχυσαρκία.

 

 

Τύποι κυτταρίτιδας…

 

Σκληρή:  είναι σκληρή και επώδυνη στην πίεση (κατακράτηση λίπους).

 

Μαλακή: Το δέρμα είναι μαλακό και δεν πονάει στην πίεση (κατακράτηση νερού).

 

Συσχετισμένη: Συνδυάζει την κατακράτηση λίπους και νερού. Είναι σκληρή ή μαλακή και ο πόνος που αναπτύσσεται είναι σχετικά ανεκτός.

 


Εξωτερική βοήθεια…

 

Η πρόοδος της κοσμετολογίας δεν θα μπορούσε να μην αφορά και στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Με ολοένα πιο εξειδικευμένες φόρμουλες και συνδυασμούς δραστικών συστατικών, τα αντικυτταριτιδικά προϊόντα που θα βρείτε στην αγορά υπόσχονται ακόμα πιο στοχευμένη δράση.

 

Τι γίνεται όμως με τη συχνότητα χρήσης τους; Οι περισσότερες θυμόμαστε τα αντικυτταριτιδικά προϊόντα λίγο πριν μπει το καλοκαίρι. Όμως η αγωγή κατά της κυτταρίτιδας δεν θα πρέπει να περιορίζεται στη χρήση ενός μηνός όσο αποτελεσματική και να είναι. Ιδανικά - ιδιαίτερα για τις γυναίκες που θέλουν να φροντίζουν το σώμα τους –η χρήση των αντίστοιχων προϊόντων θα πρέπει να γίνεται για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους και πιο εκτεταμένα. Γιατί όπως ήδη αναφέραμε, οι λόγοι εμφάνισης του προβλήματος είναι πολλοί και σε κάποιες περιπτώσεις μη αναστρέψιμοι. Άρα ενδείκνυται η συνεχής «αντεπίθεση»!

 

 

Απορίες…

 

Μπορεί ένα αντικυτταριτιδικό προϊόν να καλύψει τις ανάγκες της επιδερμίδας μας για ενυδάτωση ή ανάπλαση; Σίγουρα όχι σε βαθμό αντίστοιχο με άλλα εξειδικευμένα προϊόντα που στοχεύουν στην θρέψη και την ενυδάτωση ωστόσο περισσότερο απ’ όσο νομίζετε. Εξάλλου αυτές οι δύο παράμετροι είναι απαραίτητες για την τόνωση του δέρματός μας καθώς και για  την επαναφορά του περιγράμματος αλλά και της ποιότητας του.

 

 

Δεσμεύσεις….

 

Να θυμάστε ότι η αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, του τοπικού πάχους και κάθε προβλήματος που σχετίζεται με την εμφάνιση και την υγεία της επιδερμίδας πρέπει να αποτελείται από ένα συνδυασμός πρακτικών. Για να πετύχετε το σκοπό σας πρέπει να παραμείνετε πιστή στους βασικούς κανόνες ομορφιάς.

 

Άσκηση:  Συμβάλλει τόσο στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας όσο και του τοπικού πάχους. Γυμναστείτε λοιπόν τουλάχιστον 2-3 φορές τη βδομάδα, για 40 λεπτά με μία ώρα, πριν το γεύμα και ιδανικά το πρωί. Διαφορετικά γυμναστείτε το μεσημέρι ή το απόγευμα, πριν το φαγητό.

 

Νερό: Πώς αλλιώς θα αποβάλλετε τις τοξίνες που συσσωρεύονται απειλητικά; Πίνετε λοιπόν 1 λίτρο τουλάχιστον την ημέρα!

 

Σωστή διατροφή: Δεν είναι ανάγκη να είστε υπερβολικά αυστηρές με τον εαυτό σας.  Αν απλώς αντικαταστήσετε κάποιες λιπαρές τροφές με άλλες πιο ελαφριές αλλά εύγευστες και πολύ πιο ωφέλιμες (όπως φρούτα και λαχανικά, μπάρες δημητριακών κ.λπ), θα μπορέσετε να τις εντάξετε στο καθημερινό σας μενού με προθυμία! Αποφύγετε σίγουρα το πολύ αλάτι και πείτε ναι στα λαχανικά που θα βοηθήσουν στην αποβολή των υγρών.

 

Ρούχα: Αποφύγετε τα πολύ στενά παντελόνια καθώς δυσχεραίνουν την κυκλοφορία του αίματος.  

 

Στο μπάνιο: Προτιμήστε να ξεπλένεστε με δροσερό νερό (σε καμία περίπτωση καυτό) που βοηθάει περισσότερο στη σύσφιγξη της επιδερμίδας.

 

 

Ανακάλυψε περισσότερα beauty tips με ένα κλικ στο www.formamag.gr

MOST POPULAR
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΑΦΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.
ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΩΝ 2
15125 ΜΑΡΟΥΣΙ
ΤΗΛ: 210 2594100
FAX: 210 2594000

Για να διαφημιστείτε στο FTHIS.GR επικοινωνήστε με το εμπορικό τμήμα της εταιρίας μας:

Διεύθυνση Διαφήμισης:
e-mail: info@fthis.gr
Tηλ.: 210 2594100

Like us Follow us Find us
fthis.gr
Daphne