counter

Μαθαίνουμε να ελέγχουμε την όρεξή μας! Μέρος Α΄

Μαθαίνουμε να ελέγχουμε την όρεξή μας! Μέρος Α΄

Μαθαίνουμε να ελέγχουμε την όρεξή μας! Μέρος Α΄

Κάποιες φορές µπορεί να εξακολουθούµε να πεινάµε, ακόµα και µετά από ένα πολύ µεγάλο γεύµα. Αυτό µπορεί να µας οδηγήσει σε υψηλή πρόσληψη τροφής και θερµίδων, µε αποτέλεσµα την περαιτέρω αύξηση βάρους. Αυτό που πρέπει να κάνουµε είναι:

 

 

  • Ακολουθούµε µικρά και συχνά γεύµατα και δεν µένουµε νηστικοί για χρονικό διάστηµα µεγαλύτερο των 3 ωρών: Συγκεκριµένα, καταναλώνουµε τα 3 κύρια γεύµατα την ηµέρα (πρωινό, µεσηµεριανό, βραδινό) χωρίς να παραλείπουµε τα δύο ενδιάµεσα (δεκατιανό και απογευµατινό).  

 

 

  • Ξεκινάµε πάντα τη µέρα µας µε πρωινό: Αν παραλείψουµε το πρωινό, θα πεινάµε περισσότερο κατά τη διάρκεια της ηµέρας και θα είναι δυσκολότερο να ελέγξουµε την ποσότητα φαγητού που θα καταναλώσουµε. 

 

 

  • Τρώµε ήρεµοι στο τραπέζι και απολαµβάνουµε το φαγητό µας. Αποφεύγουµε να τρώµε όρθιοι ή να τσιµπολογάµε κάτι βιαστικά µπροστά από το ψυγείο. 

 

 

  • Προσπαθούµε να τρώµε σιγά γιατί έτσι ο οργανισµός έχει το χρονικό περιθώριο να καταγράψει το µήνυµα του κορεσµού. Αυτό µας βοηθά να τρώµε λιγότερο στα γεύµατα. Πώς θα το πετύχουµε: 

               1. Τρώµε µικρές πιρουνιές.

               2. Μασάµε για αρκετή ώρα κάθε τροφή (συνολικά το γεύµα µας να διαρκεί τουλάχιστον 20 λεπτά).

               3. Αφήνουµε το πιρούνι στο πιάτο κάθε φορά που βάζουµε στο στόµα την µπουκιά.

  

 

  • Αν νιώσουµε ότι πεινάµε, δεν διστάζουµε να καταναλώνουµε φρούτα και λαχανικά γιατί δίνουν την αίσθηση του κορεσµού (χορταίνουν) και έχουν λιγότερες θερµίδες σε σχέση µε άλλα τρόφιµα. Πίνουµε ένα ποτήρι νερό ή άλλα υγρά που δεν περιέχουν ζάχαρη (χυµοί, ηµίπαχο γάλα, ελληνικός ή στιγµιαίος καφές, τσάι, ρόφηµα κρόκου Κοζάνης). Τα υγρά γεµίζουν το στοµάχι και δηµιουργούν την αίσθηση ότι έχετε χορτάσει.

 

 

                1. ∆οκιµάζουµε να περπατάµε µέχρι τα µαγαζιά.

                2. Παρκάρουµε το αυτοκίνητό µας στην πιο µακρινή θέση από τον προορισµό µας και περπατάµε.

                3. Αποφεύγουµε να παίρνουµε το ασανσέρ και ανεβαίνουµε µε τις σκάλες.

 

 

 

 

  • Αν κάποια φορά παραστρατήσουµε και υποκύψουµε στον πειρασµό να φάµε κάτι παχυντικό, δεν απογοητευόµαστε, ούτε µας πιάνουν οι τύψεις! Αντίθετα, ξυπνάµε την επόµενη µέρα και συνεχίζουµε το πρόγραµµά µας από εκεί που το σταµατήσαµε.

  

 

  • Καταναλώνουµε τρόφιµα από όλες τις οµάδες (κρέας, φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκοµικά, δηµητριακά, ελαιόλαδο).

  

 

 

Με τη συνεργασία του Δημήτρη Γρηγοράκη, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc Επιστημονικός Διευθυντής «ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ - ΛΟΓΩ ∆ΙΑΤΡΟΦΗΣ», Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου, www.apisxnansis.gr & www.logodiatrofis.gr.

 

 

Ανακαλύψτε ακόμα περισσότερα διατροφικά tips, χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την αντιοξειδωτική διατροφή και υπέροχες αντιοξειδωτικές συνταγές στο ένθετο MY cooking του περιοδικού mytvπου κυκλοφορεί στα περίπτερα.

 

MOST POPULAR
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΑΦΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.
ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΩΝ 2
15125 ΜΑΡΟΥΣΙ
ΤΗΛ: 210 2594100
FAX: 210 2594000

Για να διαφημιστείτε στο FTHIS.GR επικοινωνήστε με το εμπορικό τμήμα της εταιρίας μας:

Διεύθυνση Διαφήμισης:
e-mail: info@fthis.gr
Tηλ.: 210 2594100

Like us Follow us Find us
fthis.gr
Daphne