counter

Εσείς τι θέλετε να γυμνάσετε;

Εσείς τι θέλετε να γυμνάσετε;

Εσείς τι θέλετε να γυμνάσετε;

«Τα χέρια μου είναι μια χαρά, τα πόδια μου θέλουν δουλειά», «Είμαι ευχαριστημένη σε γενικές γραμμές με το σώμα μου, πλέον θέλω να επικεντρωθώ στα ψωμάκια», «Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το βάρος μου, θέλω απλά να σφίξω». Αν κάποια από τις παραπάνω φράσεις θα μπορούσαν να είναι και δικά σας λόγια, αυτούσια ή με μικρές παραλλαγές,  τότε μάλλον ανήκετε σε εκείνη την ομάδα των γυναικών που η ευρύτερη εκγύμναση δεν είναι ο μοναδικός τους σκοπός αλλά  στοχεύουν και σε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Κάπου στις παρακάτω κατηγορίες ίσως συναντήσετε τις δικές σας επιθυμίες, γι΄ αυτό δώστε προσοχή!

 


Πόδια-ψωμάκια

 

Το πρόβλημα: Οι γυναίκες με ψωμάκια ταλαιπωρούνται με δίαιτες και γυμναστική που τις περισσότερες φορές δεν καταλήγουν στο αποτέλεσμα που περιμένουν.  Αυτό συμβαίνει γιατί τα ψωμάκια δεν είναι τίποτε άλλο παρά  συσσώρευση του λίπους στα συγκεκριμένα σημεία, γεγονός που όμως καθορίζεται από το DNA μας και δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό. Άρα δεν μιλάμε για ένα ζήτημα που απαιτεί μόνο γυμναστική, αλλά κυρίως δίαιτα, ώστε να μειώσουμε όσο μπορούμε την αποθήκευση του λίπους.

 

Υπάρχει ένα μέγιστο δυνατό σημείο στο οποίο μπορούμε να φτάσουμε αν η δίαιτα μας είναι σωστή και η γυμναστική μας μεθοδευμένη.. Θέλει όμως υπομονή και επιμονή και κυρίως αφορισμό θεωριών που υπόσχονται πως ότι λίπος έχουμε εκεί θα σφίξει και θα γίνει μυς. Αυτό είναι λάθος! Άλλο μυς, άλλο λίπος.

 

Η λύση: Για να ακολουθήσουμε οργανωμένη στρατηγική θα πρέπει να εστιάσουμε στις ασκήσεις των ποδιών με βαριές αντιστάσεις. Πολύ σημαντική βοήθεια επίσης αποτελεί  το τρέξιμο και κυρίως το sprint, το γρήγορο τρέξιμο δηλαδή μικρών αποστάσεων, που θεωρείται εχθρός για τα ψωμάκια.

 

Δεν πρέπει ωστόσο να αμελήσουμε το υπόλοιπο σώμα γιατί όσο πιο γυμνασμένοι είμαστε, τόσο πιο πολύ λίπος θα καίμε, άρα θα πρέπει η εκγύμναση μας να είναι καθολική. Η καλύτερη λύση λοιπόν είναι ο συνδυασμός αεροβικής άσκησης και ασκήσεων με βάρη.

 


Γλουτοί

 

Το πρόβλημα: το ότι η συγκεκριμένη περιοχή ανήκει επίσης στις  λιπαποθήκες του σώματος  είναι και σε αυτή την περίπτωση η ισχυρότερη αιτία για την τυχόν απογοητευτική εικόνα της. Το γεγονός ότι έχετε φτάσει στο σημείο να σκέφτεστε πώς θα διορθώσετε τους γλουτούς σας, είναι καθαρά αποτέλεσμα του γενετικού σας κώδικα με την παράλληλη συμβολή της κακής διατροφής και της καθιστικής ζωής που όσο πιο έντονα είναι, τόσο πιο έντονο κάνουν και το πρόβλημα. 

 

Η λύση: Πέρα από την αλλαγή των διατροφικών συνήθειων (που σημαίνει ότι πρέπει να ξεχάσετε τα λιπαρά) το πρόγραμμα της άσκησης σας παραμένει  περίπου το ίδιο με την κατηγορία «πόδια-ψωμάκια». Πρέπει δηλαδή να εστιάσετε σε έντονες ασκήσεις αντιστάσεων για τα πόδια και να εξοπλιστείτε με πολύ επιμονή.  Παράλληλα, είναι απαραίτητες οι σύνθετες ασκήσεις που γυμνάζουν όλο το σώμα και σας διατηρούν σε μία καλή φυσική κατάσταση.  Μην ξεχνάτε όμως ότι το Α και το Ω είναι η σωστή διατροφή.

 

 

Χέρια και στήθος

 

Το πρόβλημα: τα μπράτσα σας έχουν αρχίσει να δείχνουν πλαδαρά ενώ τα νιώθετε και αδύναμα γεγονός που σημαίνει ότι χρειάζονται άμεση ενίσχυση. Όσο για το στήθος θα θέλατε να του προσφέρετε την ανόρθωση που δείχνει να έχει ανάγκη. Για τα χέρια υπάρχει λύση αν και χρειάζεται δουλειά. Η ανόρθωση του στήθους όμως δυστυχώς δεν επιτυγχάνεται με τη γυμναστική. Αυτό που μπορεί να κάνει ωστόσο η άσκηση για σας είναι να ενισχύσει τους μυς που υποστηρίζουν το στήθος σας και να δυναμώσει γενικά το πάνω μέρος του σώματος.

 

Η λύση: Για να σας απασχολεί  η εκγύμναση των χεριών και του στήθους σας τότε μάλλον τα πόδια δεν σας ανησυχούν και για αυτό θα πρέπει αρχικά να μειώσετε τα έντονα βάρη στα πόδια και να κρατήσετε μόνο απλές ασκήσεις ή αναερόβιες όπως το sprint που θα βοηθήσουν τον άνω κορμό αλλά θα διατηρήσουν και τα πόδια σας σε καλή φυσική κατάσταση.  

 

Οι βασικές ασκήσεις πρέπει να περιλαμβάνουν πολλά βάρη και σε έντονο βαθμό για να μπορέσετε να φτάσετε στο αποτέλεσμα που θέλετε και στην απαραίτητη μυϊκή ενδυνάμωση. 

 

Η συνεχής και έντονη προπόνηση στα χέρια με βάρη θα βάλει το σώμα σας σε συνεχή καύση θερμίδων ακόμα και όταν δεν θα γυμνάζεστε και θα βοηθήσει στην καύση του λίπους γενικότερα αλλά και στην περιοχή του στήθους που σας απασχολεί.Κοιλιά


Το πρόβλημα: Να ξεκαθαρίσουμε αρχικά ότι η εικόνα της τέλειας κοιλιάς που πιθανότατα τριγυρνάει στο μυαλό σας, δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση. Πρώτον γιατί χρειάζεται πολύ δουλειά και δεύτερον γιατί η δουλειά αυτή αφορά κυρίως το τι κάνουμε στο τραπέζι μας και όχι στο γυμναστήριο.

 

Με εντατική γυμναστική η κοιλιά μας σφίγγει μεν, αλλά μόνο με δίαιτα και σωστή διατροφή μπορεί να «πέσει». Γι αυτόν τον λόγο δεν πρέπει να απογοητεύεστε αν η γυμναστική σας είναι πολύ έντονη και δεν βλέπετε τη γράμμωση. Η γράμμωση θα φανεί μόνο αν φύγει το λίπος που έχει συσσωρευτεί στην περιοχη. 

 

Η λύση: Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να φτάσετε στο καλύτερο δυνατό σημείο με σωστή διατροφή και έντονη άσκηση. Οι κοιλιακοί λοιπόν θα πρέπει να γίνουν καθημερινότητά σας και να τους αυξάνετε προοδευτικά. Το υπόλοιπο σώμα μπορεί να διατηρεί τη δύναμη του με σύνθετες ασκήσεις που και πάλι δεν θα αφήνουν την κοιλιά απ’ έξω.

 

 

Αν είστε πολύ αδύνατη

Απαιτείται προπόνηση για όλο το σώμα με αερόβια και αναερόβια γυμναστική καθώς και  με αντιστάσεις και σύνθετες ασκήσεις που θα γίνονται  πιο δύσκολες και θα εξελίσσονται προοδευτικά.

 

 

Για σωστή στάση σώματος


Για να αποκτήσουμε σωστή στάση σώματος χρειάζονται ασκήσεις ορθοσωμίας τις οποίες  καλό είναι να ξεκινάμε σε όσο το δυνατόν πιο νεαρή ηλικία προκειμένου να φτάσουμε στο σωστό αποτέλεσμα. Μια πολύ καλή πρόταση είναι το pilates για υποστήριξη της σπονδυλικής στήλης, αλλά αν θέλετε ιδιαίτερη μυϊκή τόνωση θα πρέπει να επιλέξετε και κάτι άλλο παράλληλα.

 

 

Διαβάστε περισσότερα στο www.formamag.gr

MOST POPULAR
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΑΦΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.
ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΩΝ 2
15125 ΜΑΡΟΥΣΙ
ΤΗΛ: 210 2594100
FAX: 210 2594000

Για να διαφημιστείτε στο FTHIS.GR επικοινωνήστε με το εμπορικό τμήμα της εταιρίας μας:

Διεύθυνση Διαφήμισης:
e-mail: info@fthis.gr
Tηλ.: 210 2594100

Like us Follow us Find us
fthis.gr
Daphne