counter

«Αθώο» το τυρί, «ένοχο» το βούτυρο!

«Αθώο» το τυρί, «ένοχο» το βούτυρο!

«Αθώο» το τυρί, «ένοχο» το βούτυρο!

Δανοί επιστήμονες αναιρούν τον συσχετισμό κατανάλωσης τυριού και υψηλής «κακής» χοληστερόλης και δίνουν στο τυράκι το πράσινο φως για το τραπέζι μας, αφού, ύστερα από σχετική έρευνα που διεξήγαγαν κατέληξαν στο εξής συμπέρασμα:

  

Η καθημερινή κατανάλωση τυριού δεν έχει τόσο αρνητικές επιπτώσεις στα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης όσο αυτές που παρουσιάζονται έπειτα από αντίστοιχη κατανάλωση βουτύρου. Αυτό παρατηρείται λόγω του ότι τα λιπαρά των τυριών δεν είναι τόσο κακά όσο αυτά που περιέχονται στο βούτυρο.

  

Επιπλέον, το τυρί έχει αυξημένη περιεκτικότητα σε ασβέστιο το οποίο –βάσει προηγούμενων ερευνών– ενισχύει την απομάκρυνση του λίπους από τον οργανισμό μέσω του πεπτικού συστήματος.

  

Κάπως έτσι, συνδυάζοντας το τυράκι με μια ισορροπημένη διατροφή, ο… κώδωνας του κινδύνου θα παραμένει σιωπηλός!  

 

  

Της Μάρθας Αγγελοπούλου

MOST POPULAR
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΑΦΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.
ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΩΝ 2
15125 ΜΑΡΟΥΣΙ
ΤΗΛ: 210 2594100
FAX: 210 2594000

Για να διαφημιστείτε στο FTHIS.GR επικοινωνήστε με το εμπορικό τμήμα της εταιρίας μας:

Διεύθυνση Διαφήμισης:
e-mail: info@fthis.gr
Tηλ.: 210 2594100

Like us Follow us Find us
fthis.gr
Daphne