counter

Η Ευθυμία Περδικογιάννη με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο δίνει παλμό στην ελληνική μόδα

Η Ευθυμία Περδικογιάννη με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο δίνει παλμό στην ελληνική μόδα

Λίγες ημέρες προτού ανοίξει πάλι το κατάστημα So Chic Resort Boutique στη Μονεμβασιά, η ιδιοκτήτρια της ομώνυμης εταιρείας Περδικογιάννη Ευθυμία, δίνει και πάλι παλμό στην ελληνική μόδα..

Την τελευταία δεκαετία, όλο και περισσότεροι ταλαντούχοι Έλληνες ωθήθηκαν στη δημιουργία προϊόντων ιδιαίτερης ποιότητας αισθητικής στους τομείς της μόδας και του κοσμήματος. Διαισθανόμενη ότι η τάση αυτή θα εξελιχθεί μόνο ανοδικά, η Ευθυμία Περδικογιάννη κινήθηκε το 2019 στη δημιουργία των so chic resort boutique, για να συγκεντρώσει εκεί τα καλύτερα designer brands (καταξιωμένα και ανερχόμενα) της Ελλάδας.

"Η υψηλή αισθητική είναι βασική μας αξία και διέπει το σύνολο της δραστηριότητας μας από την επιλογή και παρουσίαση των προϊόντων έως και την υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση των πελατών. Το sochicresortboutique είναι όντως ένα αμιγώς ελληνικό concept, με διεθνείς προδιαγραφές. Δεν κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα ακόμα και αν αυτό αυξάνει τα λειτουργικά του κόστη. Θεωρώ ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είμαι τελειομανής σε ότι κάνω και δίνω σημασία στην λεπτομέρεια προκειμένου να επιτευχθεί ένα άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα. Δεν έχω σπουδάσει κάτι σχετικό με την μόδα, έχω σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων, αλλά με διακατέχει η ανάγκη για δημιουργικότητα και αρμονία." δήλωσε στο FTHIS.GR η Ευθυμία Περδικογιάννη, ενώ απάντησε και σε άλλες ερωτήσεις μας.

Γιατί «concept store» και τι σημαίνει αυτό;

Η Ελλάδα από μόνη της αποτελεί concept. Είναι προορισμός, ιστορία, χρώμα, άρωμα, συναίσθημα και εμπειρία μαζί. Η έμπνευσή μου για τα Sochicresort ήταν και είναι να διηγηθώ μια ιστορία. Την ιστορία του ελληνικού ανέμελου καλοκαιριού, αλλά και ταυτόχρονα την ανάδειξη και εξιστόρηση ενός διαχρονικού τόπου γεμάτο παραδόσεις, ήθη και έθιμα, αλλά και έντονο μοντερνισμό. Αφηγούμαι αυτήν την ιστορία από τον τόπο που δραστηριοποιούμαστε, την ιδιαίτερη και διαφορετική αρχιτεκτονική που αναπτύσσουμε σε κάθε κατάστημα, αλλά κυρίως από τις δημιουργίες των σχεδιαστών που εμπορευόμαστε ανάλογα με την κάθε τοποθεσία και επισκέπτη. Με το concept store περιγράφεται μια επιλογή από τα καλύτερα resort brands στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, γιατί η Ελλάδα υπήρξε πάντα διεθνής προορισμός, έτσι το εγχώριο στοιχείο όταν συνυπάρχει με το ξένο προκαλεί μεγαλύτερο ενδιαφέρον και ξεφεύγει από την έννοια του φολκλόρ.

Από την αρχή εξαπλωθήκατε στα ξενοδοχεία πολυτελείας;

Η αρχική ιδέα των sochicresort ήταν να γίνει ένα concept store όπου εκεί οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να ανακαλύψουν κάθε τι που θυμίζει ελληνικό καλοκαίρι. Το πρώτο μας κατάστημα ξεκίνησε από την Μονεμβασία και το ξενοδοχείο Κινστερνα Hotel.Ένα ειδυλλιακό ξενοδοχείο σε ένα τοπίο βγαλμένο από παραμύθι. Ήταν ο καλύτερος τρόπος να διηγηθώ την ιστορία των sochicresort στους ξένους επισκέπτες του Resort και εκείνοι παράλληλα να ανακαλύψουν τις δημιουργίες μας από κοντά.

Κατά πόσο εμπλέκεστε εσείς με τις επιλογές των προϊόντων; Δηλαδή αναλαμβάνετε το ρόλο του buyer;

Απόλυτα. Είναι ένας ρόλος που ακόμη αναλαμβάνω προσωπικά και αφιερώνω το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου μου στην επιλογή των brands για κάθε κατάστημα. Είναι αρκετά σύνθετος, γιατί ενώ υπάρχει ένας βασικός πυρήνας από brands στα sochicresort, το κάθε κατάστημα είναι διαφορετικό αφού προσαρμόζεται στην εκάστοτε αγορά και στο αντίστοιχο ύφος του ξενοδοχείου όπου δραστηριοποιείται. Είναι όμως και το πιο ευχάριστο κομμάτι της δουλειάς μου και χαίρομαι ιδιαίτερα όταν η ομάδα μου αρχίζει η ίδια να παίρνει πρωτοβουλίες στο buying σύμφωνα με τη φιλοσοφία των sochicresort όπως επίσης και όταν τα ίδια τα brands επιλέγουν συγκεκριμένες προτάσεις για εμάς αναγνωρίζοντας πλέον την αισθητική μας.

Ποια είναι η φιλοσοφία πίσω από την επιτυχία του να διατηρείτε και να προσφέρετε άριστη ποιότητα σε διαφορετικά concepts;

Είναι το δυσκολότερο κοµµάτι της δουλειάς, αλλά η φιλοσοφία είναι απλή: προσπαθούµε να προσφέρουµε ψυχαγωγία στους πελάτες µας. Όλα τα καταστήµατα στεγάζονται σε κάποια από τα καλύτερα θέρετρα της χώρας, όπου παρέχουν εξαιρετική εξυπηρέτηση. Έτσι κι εµείς, αποτελούµε µέρος αυτής της φιλοξενίας και δε γίνεται παρά η εµπειρία που προσφέρουµε να είναι ξεχωριστή. Η συνταγή της επιτυχίας στον χώρο του retail και η άριστη ποιότητα κρύβονται στις λεπτοµέρειες. Αυτό είναι το πιο σηµαντικό και πιο δύσκολο να διδάξεις σε κάποιον. Η αισθητική είναι κάτι που ξεχωρίζει τόσο σε εσάς, όσο και τη δουλειά σας.

Από πού αντλείτε την έµπνευσή σας;

Η αισθητική προέρχεται από τη φύση, τις παραστάσεις µας και την περιέργειά µας. Έχω πάρει πολλά µαθήµατα «υψηλής αισθητικής» από τη µητέρα µου, που θεωρώ πως της ήταν έµφυτη και πάντα µε εντυπωσίαζαν οι επιλογές της. Προσπαθώ να ταξιδεύω όσο µπορώ και να παρατηρώ την αισθητική των ανθρώπων που θαυµάζω. Η αφαίρεση, η αυθεντικότητα και η απλότητα σε κάθε δηµιουργία αποτελεί µεγάλη έµπνευση για µένα. Τα sochicresort φιλοξενούν είδη που αναδίδουν ελληνικό καλοκαίρι.

Τι θα βρει κανείς φέτος στα καταστήµατά σας;

Είµαι ερωτευµένη µε τις φετινές συλλογές των ελλήνων σχεδιαστών, που τα τελευταία χρόνια έχουν εξελιχθεί ραγδαία κι έχουν έως και ξεπεράσει διεθνή brands µε µεγάλη προϊστορία στo resortwear. Τα sochicresort προσφέρουν προτάσεις για τη γυναίκα. Για τη γυναίκα, ξεχωρίζω τα βραδινά φορέµατα της Zeus & Dione , τα jumpsuit της Etoile Coral, τα καφτάνια της Ancient Kallos, τα luxury µαγιό Mitos, τα μοναδικά φορέματα Pearl & Caviar, την minimal συλλογή της avant garde και house of angels. Σε αξεσουάρ, οι δερµάτινες τσάντες της Callista Crafts είναι πιο διαχρονικές από ποτέ, και οι αµέτρητες προτάσεις των Ancient Greek Sandals συνθέτουν την απόλυτη πρόταση για το φετινό καλοκαίρι και το must have item of the season οι στέκες namjosh.

Τι αντιπροσωπεύει το summer living για εσάς;

Είναι η πιο ανέµελη εποχή που αναγνωρίζει την αξία του χρόνου. Πέρα από τα ταξίδια, επιδιώκω να επισκέπτοµαι κοντινά αγαπηµένα νησιά, να περνάω περισσότερες στιγµές µε την οικογένεια μου και τους φίλους και ν’ ανακαλύπτω την πανέμορφη Λακωνία που είναι πιο όµορφη από ποτέ.

Τα καταστήματα θα τα βρείτε:

 Sochicluxuryboutique Εθνική οδός Μολάων Μονεμβασίας Μολάοι Λακωνίας

SochicResortboutique Κινστέρνα Hotel Άγιος Στέφανος Μονεμβασίας

www.sochicluxuryboutique.com

Instagram account sochic_luxuryboutique kinsterna_boutique

Τηλ: 27320 23869

MOST POPULAR
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΑΦΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.
ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΩΝ 2
15125 ΜΑΡΟΥΣΙ
ΤΗΛ: 210 2594100
FAX: 210 2594000

Για να διαφημιστείτε στο FTHIS.GR επικοινωνήστε με το εμπορικό τμήμα της εταιρίας μας:

Διεύθυνση Διαφήμισης:
e-mail: info@fthis.gr
Tηλ.: 210 2594100

Like us Follow us Find us
fthis.gr
Daphne