counter

E.E - Unicef: "Φωνές των παιδιών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης"

E.E - Unicef: "Φωνές των παιδιών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης"

O  Έλληνας Πρεσβευτής της εκστρατείας της UNICEF, Παύλος Τσίμας μαζί με σειρά σημαντικών προσωπικοτήτων διεθνούς εμβελείας, βοηθάει να ακουστούν οι φωνές των παιδιών

Αθήνα, 12 Ιουνίου 2014 - Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η UNICEF  μέσα από την εκστρατεία Φωνές των Παιδιών σε Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης φέρνουν στο προσκήνιο την κατάσταση που βιώνουν εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο, τα οποία πλήττονται από φυσικές καταστροφές και συρράξεις, καθώς και δίνει την ευκαιρία σε κάποια από αυτά να πουν τις δικές τους ιστορίες.

Ο δημοσιογράφος και μέλος της UNICEF Ελλάδος, Παύλος Τσίμας, ως Πρεσβευτής της εκστρατείας στην Ελλάδα, υποστηρίζει την καμπάνια και συμμετέχει σε ένα νέο βίντεο παράλληλα με ένα παιδί-πρόσφυγα από τη Συρία.

«Υπάρχουν εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο που αγωνίζονται να επιβιώσουν κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, τις οποίες ούτε δημιούργησαν ούτε και μπορούν να ελέγξουν», δήλωσε ο Πρεσβευτής της εκστρατείας, Παύλος Τσίμας. «Σήμερα, έχω την τιμή να δανείσω τη φωνή μου σε αυτά τα παιδιά. Όλα τα παιδιά, παντού, έχουν το δικαίωμα να ακούγεται η φωνή τους για θέματα που τα αφορούν».

Ανέκαθεν τα παιδιά είναι περισσότερο ευάλωτα σε ανθρωπιστικές κρίσεις, καθώς διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο ασθενειών, υποσιτισμού, εκμετάλλευσης και κακοποίησης. Πολλά διακόπτουν την εκπαίδευση και βιώνουν σοβαρά ψυχικά τραύματα. Καταστάσεις που επιφέρουν μακροπρόθεσμες συνέπειες τόσο στη ίδια τους τη ζωή, όσο και στις κοινότητες στις οποίες ζουν.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση μαζί με τη UNICEF βοηθούν εκατομμύρια παιδιά που πλήττονται από κρίσεις κάθε χρόνο. Εξασφαλίζουμε πως η επείγουσα βοήθεια που χρειάζονται φθάνει σε αυτά. Προσφέρουμε ελπίδα. Αλλά μπορούμε μόνο να το κάνουμε αυτό, αν οι φόβοι και οι ανησυχίες, οι γενναίοι αγώνες, τα όνειρα και οι φιλοδοξίες όλων αυτών των κοριτσιών και αγοριών, ακούγονται. Ας τα βοηθήσουμε όλοι για να ακουστεί η φωνή τους!», δήλωσε η Kristalina Georgieva, Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και την Αντιμετώπιση Κρίσεων.

Την Ελλάδα εκπροσωπεί, ως Πρεσβευτής της εκστρατείας και υποστηρικτής της UNICEF,  ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας ενώ άλλοι Πρεσβευτές της UNICEF που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία είναι οι μπασκετμπολίστες Pau Gasol (Ισπανία) και Bostjan Nachbar (Σλοβενία​​), ο ποδοσφαιριστής Robert Lewandowski (Πολωνία), η ηθοποιός Evanna Lynch (Ιρλανδία), ο ηθοποιός Imanol Arias (Ισπανία) και η  τηλεοπτική παρουσιάστρια και ηθοποιός Gaia Amaral (Ιταλία).

Ο Παύλος Τσίμας, όπως και οι άλλες προσωπικότητες, θα ταξιδέψουν σε χώρες όπου τα παιδιά αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα λόγω εκτάκτων αναγκών. Ο Έλληνας δημοσιογράφος θα ταξιδέψει στο Τσαντ, μια χώρα όπου τα παιδιά βιώνουν δύσκολες συνθήκες και όπου με τη βοήθεια της UNICEF και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης υλοποιούνται σημαντικά προγράμματα για την ανακούφισή τους. Ο Παύλος Τσίμας θα συναντήσει αυτά τα παιδιά και θα τους δώσει την ευκαιρία να ακουστεί η φωνή τους.

«Κάποιες από τις ιστορίες των παιδιών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης γίνονται πρωτοσέλιδα, αλλά οι περισσότερες δεν ακούγονται ποτέ», δήλωσε ο Εκτελεστικός Διευθυντής της UNICEF Anthony Lake. «Η εκστρατεία “Φωνές των Παιδιών σε Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης” επιτρέπει σε παιδιά που ζουν στο επίκεντρο φυσικών καταστροφών, συρράξεων και πολιτικής αναταραχής, να πουν τις δικές τους ιστορίες - όπως μόνο αυτά ξέρουν.»

Περισσότερα για την εκστρατεία

Η εκστρατεία «Φωνές των Παιδιών σε Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης» δίνει στα παιδιά που πλήττονται από φυσικές καταστροφές, επισιτιστικές κρίσεις, συρράξεις και πολιτική αναταραχή την ευκαιρία να πουν τις ιστορίες τους σε ένα παγκόσμιο ακροατήριο, τόσο μέσα από ερασιτεχνικά, όσο και από επαγγελματικά γυρισμένα βίντεο, με σχόλια και φωτογραφίες,.

Για να βοηθήσουν την εκστρατεία, ο ηθοποιός και Πρεσβευτής της UNICEF Ewan McGregor, ο Παύλος Τσίμας και οι άλλες προσωπικότητες εμφανίζονται σε μικρής διάρκειας βίντεο και μοιράζονται μαρτυρίες παιδιών, τα οποία έχουν βιώσει δύσκολες καταστάσεις.

Ο δικτυακός τόπος της εκστρατείας επιτρέπει στους επισκέπτες να ενισχύσουν τις φωνές αυτών των παιδιών μέσω των δικών τους ψηφιακών κοινωνικών δικτύων. Η ιστοσελίδα, η οποία θα είναι διαθέσιμη στα Ελληνικά, Αγγλικά, Ισπανικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Πολωνικά και Σλοβενικά, θα περιλαμβάνει βίντεο, φωτογραφίες, μαρτυρίες και καρτέλες με συνοπτικά στοιχεία. Οι πολίτες θα ενθαρρύνονται να κοινοποιήσουν αυτό το υλικό, προκειμένου να βοηθήσουν να ακουστεί η φωνή των παιδιών και να δείξουν ότι ο καθένας μας μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Η UNICEF και το τμήμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ECHO) συνεργάζονται στενά για πάνω από 20 χρόνια για να παραδώσουν άμεση βοήθεια στα παιδιά και τις γυναίκες που πλήττονται από ανθρωπιστικές κρίσεις σε όλο τον κόσμο. Αυτή η ισχυρή συνεργασία έχει ωφελήσει εκατομμύρια παιδιά σε πάνω από 55 χώρες. Η βοήθεια έχει ως στόχο να προωθήσει την αλλαγή σε κρίσιμους τομείς, όπως η προστασία των παιδιών, η διατροφή, η υγεία, το νερό, η αποχέτευση και η υγιεινή, η οικονομική βοήθεια σε μετρητά, η μείωση των κινδύνων καταστροφών, η ετοιμότητα και η δημιουργία υποδομών. Σε κάθε δεδομένη στιγμή, η UNICEF, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανταποκρίνεται ενεργά σε δεκάδες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης σε όλη την υφήλιο.

Ο δικτυακός τόπος της εκστρατείας: www.fonestonpaidion.gr

Σχετικά με τη UNICEF

Η UNICEF προάγει τα δικαιώματα και την ευημερία κάθε παιδιού σε κάθε της δράση. Εργαζόμαστε σε 190 χώρες και περιοχές για να κάνουμε πράξη αυτή τη δέσμευση, ρίχνοντας ιδιαίτερο βάρος στο να βοηθήσουμε τα πλέον ευάλωτα και περιθωριοποιημένα παιδιά, εργαζόμενοι προς όφελος όλων των παιδιών οπουδήποτε και να βρίσκονται.  

Σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση

Το τμήμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ECHO) χρηματοδοτεί προγράμματα ανακούφισης για τα θύματα φυσικών καταστροφών και συρράξεων σε όλο τον κόσμο. Η βοήθεια του ECHO βασίζεται στις αρχές του ανθρωπισμού, της ουδετερότητας, της αμεροληψίας και της ανεξαρτησίας. Το ECHO συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους χορηγούς ανθρωπιστικής βοήθειας της UNICEF. Το 2013 μόνο, διέθεσε σχεδόν €100 εκατομμύρια για προγράμματα της UNICEF ώστε να βοηθήσει τα παιδιά.

 

MOST POPULAR
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΑΦΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.
ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΩΝ 2
15125 ΜΑΡΟΥΣΙ
ΤΗΛ: 210 2594100
FAX: 210 2594000

Για να διαφημιστείτε στο FTHIS.GR επικοινωνήστε με το εμπορικό τμήμα της εταιρίας μας:

Διεύθυνση Διαφήμισης:
e-mail: info@fthis.gr
Tηλ.: 210 2594100

Like us Follow us Find us
fthis.gr
Daphne