counter

Γλυκερία: Τα talent shows, όσα έχει διδαχθεί από τον γιο της και η συνεργασία που θα ταράξει το καλοκαίρι μας!

Γλυκερία: Τα talent shows, όσα έχει διδαχθεί από τον γιο της και η συνεργασία που θα ταράξει το καλοκαίρι μας!

Η Γλυκερία είναι καλοσυνάτη και πάντα χαμογελαστή, όπως ακριβώς τη βλέπουμε στη σκηνή. Είναι τόσο ζεστή κι ανθρώπινη, που είναι αδύνατον να μην την αγαπήσεις από το πρώτο λεπτό που θα μιλήσεις μαζί της.

Σε ένα διάλειμμα από τις πρόβες της για τις δύο μοναδικές βραδιές που ετοιμάζει στη μουσική σκηνή "Κρεμλίνο", παραχώρησε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο FTHIS.GR.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα παιδικά της χρόνια, την όμορφη οικογένεια που έχει δημιουργήσει, την πορεία της στον χώρο της μουσικής, τα talent shows, αλλά και τα νέα της επαγγελματικά σχέδια.

Η Γλυκερία στο fthis.gr

Ετοιμάζετε δύο εμφανίσεις, Σάββατο 13 & 20 Μαΐου, στο Κρεμλίνο. Ένα πρόγραμμα που επιμελείται ο σύζυγός σας, Στέλιος Φωτιάδης. Πως είναι η συνεργασία σας μαζί του;

Η συνεργασία μας είναι πολύ καλή.  Δουλεύουμε μαζί συνέχεια. Μου έχει γράψει πάρα πολλά τραγούδια και επιμελείται πάντα τα live που κάνω.

Τι θα δει το κοινό που θα έρθει να σας απολαύσει;

Έχουμε ετοιμάσει ένα πολύ ωραίο πρόγραμμα. Στο πρώτο πρόγραμμα θα παίξουμε όλα τα καινούρια μου τραγούδια από τον δίσκο «Ακολούθησα ένα αστέρι», βεβαίως τραγούδια αγαπημένα από το παλιό μου ρεπερτόριο που ο κόσμος ξέρει, αλλά και επιλεκτικά κάποια τραγούδια άλλων καλλιτεχνών που τα αγαπάω πάρα πολύ. 

Πόσο σημαντική είναι η παρουσία του στη ζωή σας όλα αυτά τα χρόνια;

Η παρουσία του Στέλιου Φωτιάδη στη ζωή μου είναι πολύ σημαντική.  Είναι μουσικός και συνθέτης. Είναι πολύ έμπειρος και έχω πάρει πράγματα από εκείνον. Έχει επιμεληθεί όλους τους δίσκους μου,  είτε ήταν δικά του τα τραγούδια, είτε όχι.

Η Γλυκερία στο fthis.gr

Πως αποφασίσατε να γίνετε τραγουδίστρια; 

Δεν το αποφάσισα εγώ, αυτό αποφάσισε για εμένα!

Τι θαύμαζαν σε εσάς οι γονείς σας;
 
Που να θυμάμαι; (γέλια). Οι γονείς αγαπάνε τα παιδιά τους και τα φροντίζουν. Εγώ έζησα πολύ ωραία παιδικά χρόνια. Πολύ. Έχω ωραίες αναμνήσεις από τότε. Νομίζω πως αν υπάρχει κάποιο γεγονός που καθορίζει την εξέλιξη των παιδιών είναι η παιδική ηλικία. Για εμένα ήταν πάρα πολύ ωραία δομημένη αυτή η εποχή. Με πολλή φροντίδα και αγάπη. Ευτυχώς, δηλαδή, γιατί αυτά τα πράγματα μετράνε και στην μετέπειτα ζωή μας.

Σας ενθάρρυναν στην επιλογή σας να γίνετε τραγουδίστρια;

Ποτέ δεν μου απαγόρευσαν. Είδαν τα πάντα που ήθελα να κάνω με καλή διάθεση. Ποτέ δεν ήταν αρνητικοί στις αποφάσεις μου και μου είχαν απόλυτη εμπιστοσύνη.

Η Γλυκερία στο fthis.gr

Ποια είναι η άποψή σας για τα μουσικά talent shows;

Τα talent shows δίνουν την δυνατότητα σε κάποια νέα παιδιά να αναδείξουν τα προσόντα τους, αλλά δεν ξέρω πόσα από αυτά μπορούν να προχωρήσουν. Θέλει πάρα πολλή δουλεία από εκεί και πέρα.

Θα συμμετείχατε ποτέ στην κριτική επιτροπή ενός talent show; Σας έχει ποτέ πρόταση;

Όχι δεν θα μπορούσα να συμμετέχω σε μια κριτική επιτροπή. Δεν θα μου άρεσε να κρίνω ανθρώπους.

Θεωρείτε ότι στα talent shows εκμεταλλεύονται τα νέα παιδιά;

Ο καθένας κάνει τη δουλειά του. Παίζουν ρόλο όμως οι συγκυρίες, οι συνθήκες και άλλα. Δεν ξέρω πως γίνονται όλα αυτά, βέβαια, αλλά δεν με απασχολεί και ιδιαίτερα.

Όταν εσείς εμφανιστήκατε στο «Να η Ευκαιρία», η κριτική επιτροπή έψαχνε καλές φωνές. Αν υποθέσουμε ότι σήμερα τα αντίστοιχα είναι τα: Rising Star, Τhe Voice και X-Factor, πιστεύετε ότι εξακολουθούν να ψάχνουν το ίδιο;

Νομίζω ότι σε μερικά παιχνίδια όντως "βλέπουν" μόνο τη φωνή. Παίζει ρόλο όμως και η εμφάνιση. Όχι ότι πρέπει να είσαι μανεκέν βέβαια για να συνεχίσεις...

Η Γλυκερία στο fthis.gr

Έχετε έναν γιο, τον Κωνσταντίνο. Τι τύπος μητέρας είστε;

Δεν είμαι αυστηρή μητέρα. Δεν θα πω στον γιο μου ούτε τι πρέπει, ούτε τι δεν πρέπει να κάνει. Το παιδί πρέπει να αποφασίζει μόνο του για τη ζωή του για να είναι ευτυχισμένο.

Τι σας έχει διδάξει ο γιος σας;

Όλα όσα δεν μπορώ να διδαχθώ στην ηλικία που είμαι τώρα. Μαθαίνω πράγματα από εκείνον. Εισπράττω από τα νέα παιδιά την ενέργειά τους. Όταν έχεις καλή σχέση με τους νέους ανθρώπους και τους αγαπάς μπορούν να σου προσφέρουν πάρα πολλά πράγματα.

Ποια είναι η πιο άσχημη στιγμή που έχετε ζήσει από κοινού;

Έχω μόνο καλές στιγμές με τον Κωνσταντίνο.

Περάσατε διαστήματα κόντρας;

Πρέπει να υπάρχουν οι αντιδράσεις των παιδιών προς τους γονείς. Αυτά πρέπει να γίνονται. Εμείς έχουμε περάσει διαστήματα κόντρας. Αλλά δεν είναι άσχημο αυτό.

Η Γλυκερία στο fthis.gr

Ποια φράση θα μπορούσε να είναι η δική σας κατάθεση ψυχής;

Αυτό που διέπει τα πάντα και θα μπορούσε να κάνει καλύτερο τον κόσμο μας είναι η αγάπη. Κλασικό, αλλά παντοτινό.

Την επιτυχία πώς την ορίζετε; Ως αγάπη; Ως αποδοχή;

Η αγάπη φέρνει την αποδοχή. Αν δεν δείξεις στον άλλον τον εαυτό σου για να σε αγαπήσει, τότε δεν μπορεί να σε αποδεχτεί.

Η Γλυκερία στο fthis.gr

Υπάρχει κάτι το οποίο νιώθετε πως λείπει από την καριέρα σας; Κάποιο καλλιτεχνικό απωθημένο;

Απολύτως τίποτα. Έχω τη δυνατότητα να βαδίζω σύμφωνα με ότι μου αρέσει. Όταν θέλω να κάνω κάτι, το κάνω. Δεν μου λείπει κάτι. Πάντα μπρούσα να επιλέξω τις δουλειές μου. Αυτό οφείλεται κατά πολύ και στον Στέλιο Φωτιάδη.

Αν λέγαμε ότι η επιτυχία έχει 5 σκαλοπάτια. Σε ποιο πιστεύετε ότι βρίσκεστε εσείς;

Δεν με ενδιαφέρει η επιτυχία. Τι σημαίνει επιτυχία; Ότι έχει αναγνωριστεί από έναν αριθμό ανθρώπων το έργο σου, η στάση σου, εσύ ως καλλιτέχνης. Είναι θεμιτό να κάνεις το σουξέ, αλλά αυτό δεν είναι καθοριστικό για την μουσική. Βέβαια, και το να κάνει κάτι που δεν θα πάει πουθενά δεν είναι ωραίο...

Η Γλυκερία στο fthis.gr

Τολμώ να πω πως ο χρόνος δεν σας έχει αγγίξει καθόλου. Έχετε κάποιο μυστικό;

Αρχίζουμε και το πάμε κουτσομπολίστικα τώρα! (γέλια). Το μυστικό είναι να έχεις καλή διάθεση και να είσαι κεφάτος. Εγώ κάνω τα απολύτως απαραίτητα.

Πώς περνάτε τον ελεύθερο χρόνο σας;

Διαβάζω και ασχολούμαι με το internet. Όσο μπορώ μπαίνω και βλέπω κάποια πράγματα για να ενημερώνομαι.

Η Γλυκερία στο fthis.gr

Πώς φαντάζεστε τον εαυτό σας μετά από 10 χρόνια;

Όσο υπάρχει δυνατότητα, φωνητικά, θέλω να κάνω δίσκους και να υπάρχω στον χώρο τραγουδώντας live, όσο ο κόσμος με αποδέχεται, και να είμαι μια ευτυχισμένη γιαγιά.

Γυρνώντας στο σήμερα, τι νέο να περιμένουμε από εσάς; 

Ξεκινάμε μια όμορφη περιοδεία με την Μαρινέλα και την Ελένη Βιτάλη. Θα βρεθούμε σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Την πρώτη μας συναυλία θα την δώσουμε στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας, στις 21 Ιουνίου και έπεται συνέχεια.

MOST POPULAR
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΑΦΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.
ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΩΝ 2
15125 ΜΑΡΟΥΣΙ
ΤΗΛ: 210 2594100
FAX: 210 2594000

Για να διαφημιστείτε στο FTHIS.GR επικοινωνήστε με το εμπορικό τμήμα της εταιρίας μας:

Διεύθυνση Διαφήμισης:
e-mail: info@fthis.gr
Tηλ.: 210 2594100

Like us Follow us Find us
fthis.gr
Daphne