counter

Marytale: Το καλοκαίρι μου εδώ - Ιούνιος στη Φολέγανδρο

Marytale: Το καλοκαίρι μου εδώ - Ιούνιος στη Φολέγανδρο

Φέτος, που λέτε, το καλοκαίρι μου ξεκίνησε διαφορετικά και ξαφνικά. Ξαφνικά και αναπάντεχα βρέθηκα στη Φολέγανδρο που τόσο αγαπώ Ιούνιο μήνα λοιπόν! Εκεί ο φίλος μας Πέτρος Σιδερής έχει δημιουργήσει το δικό του «θαύμα» που ακούει στο όνομα «Όναρ» και που στολίζει τον Καραβοστάση,το λιμάνι της Φολέγανδρου.

Να ξυπνάς το πρωί,να ανοίγεις το παράθυρο του «Όναρ» και να έχεις το Αιγαίο «μέσα στα μάτια σου», ήρεμο, γαλήνιο, γυαλιστερό.

Η Φολέγανδρος έχει τη χώρα της ψηλά,αυτό προσωπικά με τρελαίνει… Και η χώρα της είναι μια από τις ωραιότερες των Κυκλάδων. Και όταν έχεις τη τύχη να κάνεις και λίγες διακοπές τον Ιούνιο έχεις την ευκαιρία να τη θαυμάσεις με λιγότερο κόσμο και ίσως να την ανακαλύψεις καλύτερα….Έτσι συμβαίνει συνήθως.

Όλα παντού πεντακάθαρα, «φρεσκοσαπρισμένα», τεράστιες μπουκαμβίλιες που έχουν μπλεχτεί σε άλλα δέντρα και έχουν φτιάξει ένα απίθανο σκηνικό. Η τοπική κουζίνα υπέροχη με ξεχωριστό προϊόν το «σουρωτό», ένα μαλακό τυρί που πρωταγωνιστεί σε πολλές ντόπιες σπεσιαλιτέ. Και φυσικά θα σας μιλήσω λίγο για τη φίλη μου πια τη «Καρπουζένια»,το γλυκό αυτό που πλέον με βεβαιότητα θα πω ότι αγάπησα -το «Παρασάγκας» έχει την ωραιότερη- και επειδή μιλάω πάντα με αποδείξεις σας έχω και τη συνταγή που μου έδωσε με μεγάλη χαρά ο Κώστας ο ιδιοκτήτης του καφέ.

Τα χωριά φανταστικά μπλεγμένα μέσα στο βραχώδες τοπίο και παραλίες μοναδικές ανοργάνωτες, πρωτόγονες. Μικρές αποστάσεις, γραφικοί δρόμοι που όπως τους διασχίζεις περιμένεις σε ποια επόμενη στροφή θα δεις πάλι θάλασσα… Η δίκη μου Φολέγανδρος είναι κάπως έτσι και τώρα που σας γράφω νιώθω τόσο γεμάτη που τη ξαναγνώρισα.

Και θα σας το πω και ας γίνομαι κουραστική: Οι στιγμές είναι που μετράνε. Ας ζήσουμε λοιπόν όταν έχουμε την ευκαιρία τις ωραίες τις στιγμές λίγο περισσότερο… Τώρα γύρισα στην Αθήνα και αν και έχω σημαντικές αποφάσεις να πάρω όλα φαίνονται πιο ήρεμα γιατί ακόμα τα μάτια μου έχουν λίγο «Αιγαίο».

Με αγάπη Μαρία

Η συνταγή της Καρπουζένιας Φολεγάνδρου που μου έδωσε ο Κώστας

  • 2 κιλά στραγγισμένη ψίχα καρπουζιού
  • 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
  • 800 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Λίγη κανέλλα και γαρίφαλο (τριμμένα)
  • 1 βανίλια
  • Μισό ποτήρι του νερού μέλι
  • Λάδι για το ψήσιμο
  • Σουσάμι

Καρπουζένια - Προετοιμασία

Ανακατεύτε την ψίχα από το καρπούζι με τα υπόλοιπα υλικά και το αλεύρι. Στη συνέχεια, λαδώνετε το ταψί και το πασπαλίζετε με λίγο σουσάμι και στη συνέχεια απλώνετε το μείγμα, ρίχνοντας λίγο λάδι και πασπαλίζοντας με άφθονο σουσάμι.

Καρπουζένια - Εκτέλεση

Ψήνετε στον φούρνο για τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι να ροδίσει, σε θερμοκρασία περίπου 180C. Μόλις ροδίσει, τη βγάζετε και όσο είναι ζεστή, την περιχύνετε με τουλάχιστον μισό κιλό μέλι

MOST POPULAR
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΑΦΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.
ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΩΝ 2
15125 ΜΑΡΟΥΣΙ
ΤΗΛ: 210 2594100
FAX: 210 2594000

Για να διαφημιστείτε στο FTHIS.GR επικοινωνήστε με το εμπορικό τμήμα της εταιρίας μας:

Διεύθυνση Διαφήμισης:
e-mail: info@fthis.gr
Tηλ.: 210 2594100

Like us Follow us Find us
fthis.gr
Daphne